Shakespeare School Essay Competition: ”Pe marii câștigători, premiul i-a motivat să devină studenți la universități de prestigiu din străinătate”

  • Tweet
  • Tweet

Concursul de creaţie în limba engleză cu participare gratuită “Shakespeare School Essay Competition”, ajuns la ediția a VIII-a, organizat la nivel naţional, lansează invitaţia de a participa către toţi elevii de gimnaziu şi liceu cu vârsta între 11 şi 20 ani.

Despre obiectivele și beneficiile concursului, am stat de vorbă cu Loredana Manolache, profesor coordonator al Shakespeare School Essay Competition.

”(Impact social)

Spațiul mediatic este acaparat mai degrabă de dramă sau non-valori și știri-șoc despre elevii, profesorii și școlile din România. Astfel, lucruri primordiale într-o societate sănătoasă precum încurajarea tinerilor și aprecierea valorilor culturale, cad, cel puțin, în plan secundar. Unul dintre scopurile Essay Competition este tocmai restabilirea normalității în mediul școlar prin promovarea și încurajarea creativității și a interesului pentru școală și învățătură. Adesea, colaboratorii la proiect și invitații la festivitatea de premiere au fost uimiți să descopere o altă perspectivă, nouă, pozitivă, luminoasă, asupra elevilor și profesorilor și a tuturor celor implicați în educația lor.

(Concurenți)

Auzim adesea în jurul nostru expresia „Tinerii din ziua de astăzi…”, folosită în sens peiorativ la adresa tinerilor și adolescenților. Shakespeare School Essay Competition mi-a dat prilejul să mă conving de contrar, tinerii zilelor noastre pot fi uimitori: culți, proactivi, bine ancorați în realitatea societății actuale și hotărâți să schimbe în bine lumea în care trăiesc.

Astfel de tineri sunt un model și o sursă de inspirație nu doar pentru ceilalți tineri, ci chiar și pentru noi, adulții din jurul lor. Cunoștințele lor de limba engleză sunt uimitoare, la fel și cultura lor generală, viziunea și interesul pentru activismul social. Ei ne arată că talentul pentru limbi străine și literatură, este adesea dublat de o dorință arzătoare de a-și face auzite vocea și opiniile în numeroase domenii.

Pentru faptul că prin această competiție, ideile lor sunt transmise mai departe unui public larg, ei își exprimă sincer și deschis recunoștința. În fiecare an, după Etapa interviurilor cu finaliștii Essay Competition, am plecat acasă, ca profesor, cu dorința de a realiza mai multe, de a deveni un „îndrumător” mai bun pentru astfel de tineri uimitori.

(Exemple de succes)

Competiția de creație literară în limba engleză Shakespeare School Essay Competition se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceu. Am avut ocazia de-a lungul celor șapte ediții desfășurate până acum să urmărim evoluția participanților. Pe marii câștigători, premiul constând într-o tabără de limba engleză în Marea Britanie, i-a motivat să devină studenți la universități de prestigiu din străinătate. Și participanții care au ales să își continue studiile în țară și-au dovedit valoare prin activități extrașcolare deosebite, precum participarea în programele organizațiilor studențești din întreaga țară sau alte organizații non-profit. Cu siguranță, toți vor deveni, dacă nu sunt deja, niște tineri profesioniști valoroși pentru domeniile lor de activitate. Suntem nerăbdători să îi cunoaștem pe concurenții celei de-a opta ediții în desfășurare anul acesta și să le promovăm opiniile și ideile.”, a declarat Loredana Manolache pentru Gazetadestiri.

*****

Pentru a participa, elevii trebuie să scrie un text original în limba engleză prin care să îşi exprime propria viziune despre ce pot învăţa adulţii de la generaţia lor. Eseul trebuie înscris pe site-ul shakespeare-school.ro, în perioada 11 ianuarie – 30 martie 2016.

Autorii celor mai bune 30 de eseuri sunt invitaţi în etapa a 2-a a competiţiei: interviul cu profesorii Shakespeare School, în urma căruia se stabileşte ierarhia finală. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivităţii de premiere, care va avea loc în Bucureşti, în luna iunie 2016.

Cei care intră în competiţie pot câştiga premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: două tabere în Marea Britanie, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examenele Cambridge, cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

*****

Gazetadestiri este partener media al concursului Shakespeare School Essay Competition.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *