Specialiștii EY România analizează standardele IFRS 16 și IFRS 9 în cadrul „IFRS Workshop”

728x90

EY România, alături de BusinessMark Event Management, anunță organizarea „IFRS Workshop”, eveniment ce va avea loc pe 15 septembrie 2017 la Hotel InterContinental, București.

Reprezentanții EY România își propun să abordeze subiecte precum: IFRS 16 – provocări şi oportunităţi în adoptarea şi aplicarea noului standard privind contractele de leasing și IFRS 9 pentru societăți nonfinanciare – aspecte practice privind implementarea.

Primul standard reprezintă o revizuire profundă a modului în care societăţile contabilizează contractele de leasing şi prevede ca toate să fie raportate ca active şi pasive în bilanţul utilizatorului. În cadrul seminarului, participanții au ocazia să descopere provocările cu care se confruntă entităţile raportoare, dar şi oportunităţile şi beneficiile care au apărut: revizuirea strategiei de leasing, opţiuni suplimentare de contractare, identificarea lacunelor şi ineficiențelor infrastructurii IT.

În vigoare de la 1 ianuarie 2018, noul standard „IFRS 9 – Instrumente Financiare” vine cu provizioane în creștere, reguli noi de clasificare a investițiilor financiare, dar și o relaxare a criteriilor de aplicare a contabilității de acoperire. Evenimentul „IFRS Workshop” cuprinde principalele abordări în implementare ale societăților comerciale de pe piața locală și regională.

IFRS 16 este un standard care necesită un efort destul de mare de implementare şi va afecta semnificativ calculul tuturor indicatorilor de performanţă şi îndatorare, ceea ce înseamnă că se vor modifica clauzele din contractele de împrumut şi contractele de management, precum şi referenţialul analiştilor şi investitorilor – pe scurt, un adevărat « cutremur » contabil. Prin urmare, acest subiect merită deja aprofundat, chiar dacă implementarea nu bate încă la uşă.

IFRS 9 nu are un impact la fel de mare pentru societăţile non-financiare. Totuşi, pentru societăţile care au un număr mare de clienţi, implementarea IFRS 9 (care afectează şi anumite aspecte ale implementării IFRS 15) este un moment excelent pentru a rafina modul de calcul al ajustărilor de valoare pentru creanţe”, spune Anamaria Cora, Partner, Assurance, EY România.

Evenimentul include două sesiuni tematice, iar speakerii invitați sunt:

  • ADRIAN BUNEA, Executive Director, Financial Accounting Advisory Services, EY România
  • CRISTIAN CONSTANTIN, Senior Manager, Financial Accounting Advisory Services, EY România
  • STELIAN VEZENTAN, Senior Manager, Financial Accounting Advisory Services, EY România
  • ANAMARIA CORA, Partner, Assurance, EY România

Înregistrarea la workshop se va face prin completarea formularului online, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

*****

Evenimentul este organizat de EY România, cu sprijinul BusinessMark Event Management și al partenerilor media: Jurnalul de Afaceri, Ziare.com, Gazetadestiri, Business24, Calendar Evenimente, MLM News, Debizz, Revista Valoarea, Transilvania Business, Roportal, Bucureșteni.ro, Administratie.ro, Manager Express, Global Manager, Legal Marketing, Finzoom, Chalbert, Avocatura, Vox Capital, 1asig.ro, PRBox, Rbeconnect, Rabbit Media.

*****

Gazeta de Știri este partener media al evenimentului.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *