Totul despre originea mărfurilor – de la teorie la practică

  • Tweet
  • Tweet

Deloitte România, alături de BusinessMark Event Management, anunță organizarea seminarului „Totul despre originea mărfurilor. De la teorie la practică”, eveniment ce are loc pe 5 octombrie 2022 la Hotel Timișoara, în orașul cu același nume.

Dovada de origine a mărfurilor, care atestă practic „naționalitatea economică a mărfii”, este importantă atât din prisma taxelor vamale cât și a măsurilor comerciale cum ar fi: taxe anti-dumping și de compensație, embargouri comerciale, măsuri de protecție și compensatorii, restricții cantitative etc.

Seminarul susținut de specialiștii Deloitte România oferă participanților o abordare structurată a conceptului de origine, fiind discutate aspecte referitoare la: concepte de bază origine preferențială / nepreferențială, calculul de origine, exemple practice de stabilire a originii nepreferențiale, exemple practice de stabilire a originii preferențiale, documente care atestă originea, declarația furnizorului, exportator autorizat – riscuri și beneficii, verificarea ulterioară a dovezilor de origine, cazuri judecate de Curtea Europeană de Justiție, informații de Origine Obligatorii.

Evenimentul include discuții interactive în cadrul cărora vor fi prezentate cele mai des întâlnite oportunități și probleme care afectează modul de determinare a originii.

Originea mărfurilor din perspectiva vamală este un concept complex cu un impact semnificativ atât prin prisma taxelor vamale datorate cât și a măsurilor comerciale (taxe anti-dumping și de compensație, embargouri comerciale, măsuri de protecție și compensatorii, restricții cantitative etc.). O mare parte din mărfurile produse în prezent pe teritoriul României păstrează originea materiilor prime componente, chiar dacă valoarea adăugată adusă în România este semnificativă. Fiecare tip de marfă, fiecare acord preferențial are un set de reguli în baza cărora putem acorda sau nu o anumită origine a produselor respective. Prin seminarul Totul despre originea mărfurilor ne-am propus să oferim participanților o abordare structurată de la concepte teoretice la exemple practice și studii de caz întâlnite de echipa noastră în practica de zi cu zi.”, a declarat  MIHAI PETRE – Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte România

În cadrul celor patru sesiuni tematice, participanții au ocazia să interacționeze cu următorii speakeri:

  • MIHAI PETRE– Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte România
  • DANIELA NEAGOE – Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte România
  • COSMIN DINCĂ– Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte România
  • ANCA LUPUȘORU– Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte România

*****

Seminarul este dedicat directorilor financiari, generali, economici, contabili, controllerilor financiari, auditorilor, experților și consultanților fiscali, analiștilor financiari.

Evenimentul este organizat de Deloitte România cu sprijinul BusinessMark Event Management și al partenerilor media: Jurnalul de Afaceri, Business24,  Ziare.com, Gazetadestiri, Calendar Evenimente, MLM News, Financiarul.ro, Debizz, Revista Valoarea, Transilvania Business, Roportal, Bucureșteni.ro, Administratie.ro, Manager Express, Global Manager, Legal Marketing, FinZoom.ro, Chalbert, Avocatura, Vox Capital, PRBox, Rbeconnect, Rabbit Media.

Înregistrarea la seminar se va face prin completarea formularului online, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la .

*****

Gazetadestiri este partener media al evenimentului.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *