Văcărești: descoperirea unui Parc Natural Urban

  • Tweet
  • Tweet

Descoperă Parcul Natural Urban Văcărești în Noaptea Muzeelor (17 mai 2019), într-o expoziție de fotografie deschisă la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Expoziția cuprinde fotografii, concepte de arhitectură și idei de dezvoltare urbană realizate de fotograful Helmut Ignat împreună cu „Save or Cancel”.

Pe locul construcțiilor abandonate din groapa Văcărești s-a dezvoltat, în ultimii ani, un ecosistem natural neașteptat de bogat. Pe cele aproximativ 190 de hectare, se întind canale, lacuri în miniatură, alături de vegetație specifică zonelor umede.

Peste 90 de specii de păsări (ulii, fazani, rațe sălbatice – dintre care numeroase ocrotite prin convenții internaționale), mamifere, pești şi amfibieni și-au făcut adăpost în „delta” Văcărești. Roluri principale ale parcului natural sunt educaţia, cercetarea, turismul, relaxarea şi conservarea. Acesta ar putea deveni o atracție turistică, un loc de recreere și un spațiu de conviețuire în armonie între viețuitoarele sălbatice și comunitatea locală.

Pe data de 29 aprilie, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a avizat pozitiv suprafața administrativă în vederea instituirii protecției în zona Văcărești. Documentul, deosebit de important, este piesa care va întregi dosarul de declarare a ariei protejate “Parcul Natural Văcărești“.

Author: admin

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: