Shakespeare School Essay Competition: ce spun câștigătorii ediției trecute

  • Tweet
  • Tweet

Concursul de creaţie în limba engleză cu participare gratuită “Shakespeare School Essay Competition”, ajuns la ediția a VIII-a, organizat la nivel naţional, lansează invitaţia de a participa către toţi elevii de gimnaziu şi liceu cu vârsta între 11 şi 20 ani.

Cei doi câștigători din cadrul ediției de anul trecut au povestit pentru Gazetadestiri ce a însemnat participarea la concurs și cum i-a influențat experiența taberelor din Marea Britanie.

“În urma câștigării locului I la concursul Shakespeare School Essay Competition, am avut privilegiul să merg în tabăra de la Clifton College – Bristol, Anglia. A fost prima mea întâlnire cu un colegiu britanic, o experiență unică, ce parcă n-aș fi vrut să se termine, în care am trăit momente minunate, am legat prietenii frumoase și din care am rămas cu amintiri de neuitat!”, a declarat Vladimir Pechi, locul I la categoria 11 – 14 ani – Shakespeare School Essay Competition 2015.

Am scris cu mult drag, iar câștigarea premiului I mi-a adus o bucurie a cărei adevărată valoare o înțeleg abia astăzi, la întoarcerea din tabăra de vară de la Reading, Anglia. Această tabără a fost doar o parte (foarte bogată, chiar apoteotică) a unei experiențe deosebite pe care voi fi mereu dornică să o împărtășesc.”, a povestit Andreea Badeu, locul I la categoria 15 – 19 ani – Shakespeare School Essay Competition 2015.

Vladimir și Andreea îi încurajează pe elevi să se înscrie la concursul Shakespeare School Essay Competition, datorită experienței minunate pe care le-o poate aduce participarea.

*****

Pentru a participa, elevii trebuie să scrie un text original în limba engleză prin care să îşi exprime propria viziune despre ce pot învăţa adulţii de la generaţia lor. Eseul trebuie înscris pe site-ul shakespeare-school.ro, în perioada 11 ianuarie – 30 martie 2016.

Autorii celor mai bune 30 de eseuri sunt invitaţi în etapa a 2-a a competiţiei: interviul cu profesorii Shakespeare School, în urma căruia se stabileşte ierarhia finală. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivităţii de premiere, care va avea loc în Bucureşti, în luna iunie 2016.

Cei care intră în competiţie pot câştiga premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: două tabere în Marea Britanie, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examenele Cambridge, cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

*****

Gazetadestiri este partener media al concursului Shakespeare School Essay Competition.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *