SKYRUN, ediția a 2-a: Maraton deasupra Bucureștiului

  • Tweet
  • Tweet

În  data de 25 octombrie va avea loc cea de-a doua ediție a SKYRUN, cel mai mare maraton de alergare pe scări din România. Acesta se va desfășura, ca și anul trecut, în SkyTower – cea mai înaltă clădire din țară.

Ne bucurăm să găzduim cea de-a doua ediție a SKYRUN și suntem convinși că acesta va deveni un eveniment de referință pentru București, la fel cum și SkyTower este o clădire emblematică pentru Capitală. Succesul înregistrat de ediția trecută, la care au participat 600 persoane, ne face foarte încrezători în reușita evenimentului de anul acesta, precum și în recurența acestuia de-a lungul anilor“, a declarat Ruxandra Grinzeanu, director executiv SkyTower Building.

SKYRUN – 34 etaje, 119 metri înălțime, 680 trepte

Startul evenimentului se va da sâmbătă, 25 octombrie, la ora 12:00, de la parterul SkyTower, iar alergarea se va face până la etajul 34, la o înălțime de 119 metri, după urcarea a 680 trepte. Participanții vor urca cele 34 de etaje o singură dată și vor fi cronometrați cu ajutorul unor cipuri electronice, putând astfel să afle timpul realizat la finalul cursei.

Participanții se pot înscrie la 2 categorii, individual sau corporate, în schimbul unei taxe ce va fi donată către HOSPICE Casa Speranței, în scopul dotării cu echipamente medicale a noului centru de îngrijire paliativă din București.

Datorită implicării organizatorului și a partenerilor, precum și a tuturor participanților din cadrul primei ediții a SKYRUN, am reușit să ajungem mai aproape de țelul pe care ni l-am propus, finalizând construcția centrului din București. Însă misiunea noastră nu se oprește aici; anul acesta fondurile strânse în urma competiției se vor îndrepta către dotarea și utilarea acestui centru, care va asigura tratamentul și îngrijirea a câtorva mii de pacienți afectați de boli  incurabile“, spune Patricia Pușchilă, Coordonator Fundraising București al HOSPICE Casa Speranței.

24 ore de alergare pe verticală

Ediția de anul acesta a competiției aduce și un element inedit. Cu ocazia SkyRun 2019, în premieră națională, ultramaratonistul Gabriel Solomon va încerca stabilirea unui nou record de alergare pe verticală, timp de 24 ore.

Maratonul de alergare de 24 de ore este primul eveniment de acest gen din România. Gabriel Solomon a alergat deja 24 de ore continuu pe bandă rulantă, însă acum este pregătit să ducă și mai departe provocarea, încercând să cucerească un nou record, alergând în cea mai înaltă clădire din România.

Efortul lui Gabi ne demonstrează încă o dată că fenomenul de towerrunning capătă un mai mare nivel de acceptare și notorietate în țara noastră, ducându-ne astfel cu un pas mai aproape în eforturile de a înscrie SkyTower în circuitul internațional de towerruning. Ne bucurăm foarte mult să fim promotorii acestui fenomen și ne dorim ca atât acesta, cât și activitatea fizică, în general, să fie din ce în ce mai populare la noi în țară“, a conchis Ruxandra Grinzeanu.

Mai multe detalii despre ce pregătesc organizatorii la această ediție SKYRUN aflați pe site-ul evenimentului: http://smartatletic.ro/skyrun/.

Author: admin

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: