Art Yourself Gallery: Expozițiile lunii aprilie

art yourself gallery gazeta de stiri

În perioada 29 martie – 28 aprilie 2018, la Galeria Art Yourself, puteți vizita expozițiile „Naturalia” / Daniela Făiniș și „Memorii din fantastic” / Gabriel Bodnariu. Vernisajul are loc mâine, 29 martie, la ora 18:00.

*

NATURALIA / Daniela Făiniș

Daniela Făiniș construiește în interiorul plantei, care expandează în reliefuri de petale din porțelan, în amprente florale și intervenții grafice. Daniela Făiniș este preocupată de procesul fiziologic, de transformare, de creștere, de la starea de sămânță, la etapa eflorescenței.

Toate aceste etape sunt redate narativ, într-un singur obiect artistic, multiplicat în alte zeci de posibilități. Mugurii țâșnesc din interiorul plantei, inflorescențele desenează abundența conturului. Artista aduce în atenția publicului reprezentările organice din plante stilizate, redate fragmentar.

Daniela reiterează arta fragmentului – de data aceasta nu în calitate de limbaj deconstructiv al postmodernsimului, cum ne-a obișnuit în portretistica sa, dar cu un caracter de reconstituire, procedeu cu profunde semnnificații în muzeologia de secol XIX (fragmentele de sculptură antică fiind expuse publicului pentru a reconstitui o etapă din istoria artelor plastice) – așa cum fragmente de plante sunt regândite separat pentru a fi reunite într-un context de ansamblu.  / Raluca Băloiu, istoric de artă

expozitie art yourself gallery

*

MEMORII DIN FANTASTIC / Gabriel Bodnariu

Încerc în lucrările mele să reprezint teme în care se regăsesc elemente sau combinații între fantastic și suprarealism. Abordez aceste teme din perspectiva poveștii, a lirismului înconjurător, pentru mine un tablou poate fi o poveste în sine și poate dezvălui privitorului o multitudine de variante.

Sunt preocupat, în special, de lumină și de efectul luminii asupra formei, as putea spune că vreau ca lucrarea să fie “împachetată” în lumină. Scopul picturii mele este acela de a înfrumuseța un spațiu și de a crea un ambient poetic, calm și liniștitor, un îndemn la imaginație și contemplație.

Îmi place să folosesc elemente ale naturii, pentru că natura este viața din care ne hrănim cu toții. Iubesc animalele și consider că sufletul lor poate fi descoperit sau revelat mai sincer decât cel uman, de aceea și recurg la metode aproape matematice în care îndrăznesc să recompun natura aducând elemente contrastante pe care încerc să le armonizez și să le îmbin într-o manieră despre care vreau să cred că este personală și mă definește. Nu mă regăsesc în zona “violentă” a picturii. Căutările mele, de obicei, le dezvolt în partea frumoasă a artei, îmi caut inspirația în natură și în tot ceea ce înseamnă frumos, pozitiv și sincer. Aceasta este starea pe care vreau să o creez și sa o transmit. / Gabriel Bodnariu

galeria art yourself expozitie

*

Art Yourself Gallery – Bd. Dacia 51, etaj 1 /office@artyourselfgallery.ro  / www.artyourselfgallery.ro /021 222 98 77

*

Gazeta de Știri este partener media al evenimentelor Art Yourself.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *