IMAGE PR aniversează 20 de ani pe piața de comunicare din România

  • Tweet
  • Tweet

IMAGE PR, una dintre primele agenții de relații publice înființate în România, aniversează 20 de ani de activitate pe piața de comunicare. IMAGE PR este o agenție locală, independentă, care s-a menținut permanent în topul companiilor de comunicare din România datorită portofoliului său de clienți, serviciilor oferite, vizibilității proiectelor de comunicare realizate și rezultatelor financiare.

În cei 20 de ani, am dezvoltat și construit reputația brandului IMAGE și, în același timp, am evoluat odată cu piața de comunicare și relații publice din România. Practic, am avut privilegiul ca împreună cu alți colegi din industrie să educăm, să impunem standarde de calitate, să stabilim practici corecte și să contribuim la construirea unei industrii de comunicare solide pe care o vom dezvolta pe mai departe”, a declarat Alexandru Păiuș, Senior Partner IMAGE PR.

IMAGE PR este unul dintre pionierii industriei de comunicare din România, inovând constant în zone distincte ale businessului, de la inventarea sau implementarea unor practici specifice de relații publice sau lansarea primelor divizii sau departamente specializate de pe piața de comunicare locală și până la modele de business care au contribuit la dezvoltarea industriei de comunicare din România.

Începând cu anul 1998 a fost prima agenție care a desfășurat acțiuni în redacțiile de presă, introducând astfel un nou concept pe piața din România, PR Blitz-ul.

În plus, este între primele agenții de relații publice de la noi care, în anul 1999, avea și un departament de creație și care a dezvoltat de-a lungul anilor propriile departamente în cadrul agenției (producție, evenimente) și chiar divizii specializate, cum este cea de Healthcare Communications, anunțată în 2019.

Mai mult decât atât, este una dintre primele agenții din România care în anul 2008 a primit o nominalizare la IPRA Golden Awards, cea mai pestigioasă competiție de relații publice la nivel mondial, cu campania „De Crăciun, Coca-Cola alături de tine”.

Totodată, IMAGE PR este compania care a implementat strategia de a promova angajații la statutul de partener, prin acordarea de părți sociale în cadrul firmei. În anul 2008, Iulia Tănase a devenit Managing Partner al agenției, iar anul acesta, după 10 ani de experiență în cadrul companiei, Catrinel Burghelea a devenit al treilea partener al agenției.

Până în prezent, agenția a dezvoltat și implementat peste 3.500 de proiecte de comunicare pentru 82 de companii din diverse arii de activitate și industrii. În anul 1997, IMAGE PR a încheiat primul contract pe termen lung cu compania Coca-Cola, un client care este și astăzi în portofoliul agenției. De altfel, continuitatea clienților din portofoliu este una dintre caracteristicile agenției, clienții fiind în cadrul agenției, în medie, de peste 5 ani. Mai mult de 75% din cifra de afaceri a companiei este realizată cu clienții existenți, parteneri ai agenției în ultimii 5-15 ani.

Credem în parteneriate pe termen lung și acest lucru se reflectă și în colaborările de lungă durată pe care le avem cu clienții noștri. În meseria noastră rezultatele remarcabile și reputația se construiesc în timp, prin programe integrate de comunicare.

Indiferent de schimbările care s-au produs pe parcursul anilor, am rămas fideli atât sloganului „building reputation” pe care îl avem și pe care vrem să-l ducem mai departe în următorii ani, cât și principiului de a crea valoare adaugată clienților noștri prin soluțiile și propunerile de calitate pe care le oferim”, a completat Păiuș.

Pe parcursul celor 20 de ani de activitate, IMAGE PR a contribuit la formarea, dezvoltarea și profesionalizarea industriei de comunicare și a pregătit numeroși profesioniști, care astăzi conduc alte agenții sau departamente de comunicare din companii românești sau internaționale. În total, în cei 20 de ani de activitate, în cadrul agenției au lucrat 256 de profesioniști în comunicare.

Agenția a trecut de-a lungul anilor prin diverse transformări organizaționale, 6 relocări ale sediului agenției și printr-un rebranding în anul 2008.

Elementul esențial pentru succesul și stabilitatea afacerii a fost întotdeauna echipa IMAGE PR. Imaginea și reputația companiei sunt meritul activității și eforturilor colegilor mei. La nivelul echipei, am crescut de la 4 oameni inițial până la 53 în anul 2001, dar ne-am menținut undeva în jur de 30 de persoane în ultimii ani. Astăzi suntem 26 de oameni, dintre care 21 de consultanți în comunicare, majoritatea formați ca profesioniști în cadrul agenției, media vechimii în companie fiind de 7 ani. Unul dintre noi este angajatul agenției încă de la înființare, iar cel mai nou are deja 2 ani de când lucrează în cadrul echipei”, a concluzionat Alexandru Păiuș.

Proiectele de comunicare desfășurate de IMAGE PR alături de clienții săi au primit atât recunoaștere locală cât și internațională prin cele peste 40 de premii și nominalizări obținute la competiții precum IPRA Golden World Awards, SABRE Awards, EFFIE Awards și Romanian PR Award.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *