Junior Achievement lansează o nouă provocare: cea mai mare competiție de antreprenoriat pentru tineri

  • Tweet
  • Tweet

Peste 100 de liceeni și studenți din București și din țară participă azi la finala celei mai mari competiții de antreprenoriat dedicată tinerilor din România – ”Compania anului 2015”, organizată de Junior Achievement (JA) România.

Tinerii concurează cu 40 de start-up-uri din diverse domenii de activitate, propunând soluții medicale inovatoare, produse culturale, întreprinderi sociale, aplicații pentru smartphone și soft-uri educaționale, servicii pentru persoanele cu dizabilități, invenții hi-tech.

Echipele formate din tineri antreprenori își prezintă la standuri produsele sau serviciile propuse și au apoi patru minute la dispozitie pentru a convinge publicul și un juriu format din manageri și anterprenori de succes ca ideile lor sunt viabile.

Participanții de astăzi la maratonul inovației au fost selectați dintr-un număr de peste 400 de elevi și studenți din 25 de orașe ce au participat la incubatorul de afaceri BizzFactory, în care au avut oportunitatea să fie mentorați de profesioniști din business și să învețe cum să pregătească lansarea afacerii, cum să-și perfecționeze produsul sau serviciul, cum să facă planificări financiare și să atragă resurse și investitori.

Finaliștii competiției vor primi finanțări de peste 20.000 de euro pentru a-și dezvolta afacerile și vor reprezenta România la finala europeană a competiției de la Berlin (elevi) și Lisabona (studenți).

Anul acesta propunem colaborarea între două programe de antreprenoriat care se desfășoară de ani buni în licee, uneori cu aceiași profesori și elevi: firma de exercițiu și compania pilot JA. ‎Încercăm să aducem simularea din firma de exercițiu în viața reală, cu riscurile și uneori eșecurile unui start-up. Experiența de o lună de incubare a peste 100 de companii pilot arată că suntem pe calea cea bună, dar încă departe de succesul programului in țările dezvoltate. Sunt convinsă că pentru tineri vor fi atractive nu numai participările la competițiile europene, dar și experiența și finanțările oferite ca premiu și investițiile potențiale”, a spus Ștefania Popp, CEO JA România.

În cadrul Innovation Day are loc o suită de evenimente dedicate antreprenoriatului și orientării în carieră, la care paricipă peste 300 de tineri din mai multe județe ale țării. Evenimentul a reunit:

Finala pentru România a competiției Compania anului 2015 – Peste 100 de liceeni și studenți au concurat cu 40 de start-up-uri ce vor crea locuri de muncă pentru ei și prietenii lor. Câștigătorii vor fi premiați miercuri, 27 mai 2015, pe scena Ateneului Român, în cadrul Galei Investește în Educație! – Business Hall of Fame.

Job Shadow Day – Peste 100 de liceeni sunt instruiți și repartizați la 20 de companii și instituții publice, unde își vor petrece restul zilei pentru a descoperi ce opțiuni de carieră au în domeniul care îi pasionează.

Innovation Camp: Peste 60 de liceeni sunt provocați să găsească soluții pentru  reducerea abandonului școlar din comunitățile rurale utilizând tehnologia în educație.

Author: admin

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *