De Sânziene, România s-a îmbrăcat în Flori de IE

flori de ie ia romaneascaFrumusețea portului tradițional românesc, indiferent din ce zonă a țării provine, se traduce printr-un singur cuvânt – IA românească. Florile de ie sunt obiecte vestimentare pe care orice femeie ar trebui să le dețină în garderobă. Pe 24 iunie, de Sânziene, IA românească a fost sărbătorită la nivel național!

IA autentică românească presupune cusătură manuală în întregime, cu migală și pasiune, cu fir de bumbac, fir de mătase sau fir metalic. Modelele sunt diferite și delicate în același timp, broderia aflându-se atât pe partea centrală a iei, cât și pe mânecile acesteia. Fiecare ie poartă în spate o poveste. Motivele principale sunt fie florale, specifice zilelor de sărbătoare precum: ieșitul fetelor la joc, logodna, căsătoria etc., fie geometrice decorate cu motive florale stilizate, specifice zonei din care aparțin, fie exprimă pasiunile strămoșilor noștri (mesaje însemnate în lemn cu dalta, cuțitul sau horjul, asemeni împunsăturilor acului pe suprafața țesăturii de bumbac).

“IA este cea mai simplă și puternică declarație despre propriile valori. IA trebuie să fie autentică, pentru că doar așa își poate spune, cel mai bine, povestea țesută în simboluri. IA vorbește despre tine, despre credințele și idealurile tale, IA te alege să o porți – ea pe tine, nu invers! IA se poate purta aproape oriunde și oricând, atât timp cât ea se potrivește personalității tale. Este o piesă extrem de versatilă și permite nenumărate combinații, de la cele mai conservatoare ținute și până la cele mai stylish apariții. Poate fi ‘’piesa de rezistență‘’ a unui styling reușit, iar restul elementelor trebuie să îi susțină originalitatea și să i-o pună în valoare.“, a declarat Maria Andrei – Style and Lifestyle Director.

Povestea ,,Florilor de ie” este strâns legată de frumusețea fetei care a cusut-o, dar și de dorința acesteia de a avea copii frumoși și sănătoși.

Flori de Ie este un concept de suflet, pe care ne dorim să îl descopere cât mai mulți iubitori de artă, de tradiții românești și de frumos. Atât colecția de ii vechi, cât și piesele contemporane ce reproduc modelele autentice reprezintă o frântură din istoria neamului românesc, o poveste ce a dăinuit în timp, iar misiunea acestui proiect este aceea de a continua această poveste, de a o promova peste tot în lume și de a nu lăsa ca această comoară inestimabilă – ia românească – să se piardă odată cu trecerea timpului. Recunoscut ca brand unic, care promovează poveștile neamului românesc, cusute atent și mesteșugite în ia românescă, Flori de ie a demonstrat în ultima perioadă, prin adaptarea ținutelor tradiționale la cerințele internaționale, că ia românească poate deveni un obiect vestimentar în care se regăsesc tendințele fashion, devenind astfel un obiect vestimentar urban foarte apreciat la nivel internațional.”, a declarat Cristina Chiriac – Fondator Flori de IE.

Produsele Flori de IE sunt fabricate în România, în atelierul propriu, și păstrează cromatica și croiul modelului original, continuând astfel tradiția românească. Produsele se disting prin autenticitate, atenția pentru detalii, pasiunea pentru handmade, dar și cromatica deosebită realizată într-o manieră modernă. Produsele sunt disponibile pe site-ul www.florideie.ro, în magazinul Molecule F din Promanda Mall și în showroom-ul Flori de IE din București.

Credit foto: Remus Agatinei pentru www.maria-andrei.ro, #mlifestyle. Colaj: Gazeta de Știri

 

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *