Body Mind Spirit Expo 2022

Andreea Floreanu și Ileana Oancea expun la Art Yourself

  • Tweet
  • Tweet

 

Luna iunie este luna copilăriei la Art Yourself. Este luna în care două artiste contemporane ne invadează imaginația și ne trezesc amintiri și tonuri suave din vremurile în care visam să devenim maturi.

Dream a little bit / Andreea Floreanu

Dream a little bit” ne poartă într-un loc ce se află deja înauntrul nostru.

Acest “loc” ne defineşte ca indivizi şi ne călăuzeşte mereu, fie că suntem sau nu, conştienţi de asta; un loc nemărginit: copilaria.

Seria de lucrări invită adultul să retrăiască ipostaze ale copilăriei şi să mai viseze, fără barierele şi opreliştile, de cele mai multe ori, autoimpuse.

Să ne reconectăm pentru o clipă la copilul din noi, şi să fantaziem nestingheriţi la momentele în care descopeream lumea din jurul şi din interiorul nostru.

Ileana Oancea / Birdman

BIRDMAN sau OMUL-PASĂRE este o temă ce mă preocupă intens de multă vreme și derivă dintr-un citat al lui Nichita Stănescu, citat ce spune că oamenii sunt păsări cu aripile pe dinăuntru. Este despre oameni, dar și despre ei pe dinăuntru, despre cele mai complicate și sensibile sentimente. Aripile „interioare”, ce nu pot fi văzute, prind viață în sculpturile mele, transformă forma umană și îi adaugă un sentiment de libertate și joaca, de bucurie și eliberare.

Lucrările își vor concentra forța în picioarele frumoase, sculptate cu grijă, ce vor exprima într-o formă concentrată frumusețea corpului uman, și în aripi, de asemenea lucioase și polisate și prețioase ca simbol al spiritului, al sufletului, al trăirilor interioare.

*****

Expozițiile pot fi vizitate în perioada 30 mai- 10 iulie 2022.

Gazetadestiri este partener media al evenimentelor Art Yourself Gallery.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *