Colecționează momente unice, nu lucruri

  • Tweet
  • Tweet

M-am așezat pe bancă și i-am privit câteva minute, zâmbind în tot acest timp. Nu simțeam nici picăturile fine de ploaie cernute parcă cu grijă și apărute dintr-o dată, nici disconfortul orei matinale care mă găsise în parcul Cișmigiu. Obișnuiesc să trec prin parc în fiecare zi, în drum spre birou, pentru a-mi aduna energia necesară întreaga zi.

Pe ei doi îi văd de fiecare dată acolo: pe o bancă cu vopsea scorojită, ținându-se de mână în timp ce zâmbesc trecătorilor. Îndrăznesc să cred că ea are frumoasa vârstă de 70 de ani, mereu elegantă, îmbrăcată în culori vii, ce-ți transmit o energie atipică și poftă de viață. Între ei poate fi o diferență de câțiva ani, dar care nu se simte. Cel puțin nu în aer. El, asortat doamnei lui, cu o pălărie verde și o umbrelă multicoloră. În cenușiul mohorât al ploii, cei doi sunt pete de culoare integrate perfect.

Mă observă și mă fâstâcesc. Să mă uit în dreapta? Mai trag cu coada ochiului spre ei, sunt tot atenți la mine. Mă uit înainte, spre lac, încercând să fiu absentă în timp ce-i simt apropiindu-se de mine. Pornește o conversație firească, mai mult despre ei. Profesori universitari, fără copii și nepoți, avându-se unul pe celălalt. Aflu că au locuit vreo 20 de ani în afara țării, prin diferite capitale europene și că acum, când sunt ”gata de noi aventuri”, au revenit în România pentru a se bucura de țara pe care au vizitat-o prea puțin. Mi-au povestit cum n-au fost niciodată interesați de case și mașini, și au preferat să investească în călătorii, pentru că așa cum spune domnul Ionescu (după cum mi s-a recomandat) e necesar ”să strângi amintiri de-a lungul vieții, nu lucruri, pentru că, în definitiv, rămâi doar cu momentele frumoase care te formează și te inspiră să trăiești armonios”.

Dacă ar fi să vizitați bucăți din minunata noastră patrie, cu ce ați începe?”, m-a întrebat, cu o curiozitate tipic copilărească, doamna Ionescu.

Ce le poți răspunde unor oameni care au vizitat mai mult de jumătate din planetă? Cu ce începi când ești nevoit să recomanzi o vacanță specială unor oameni pe care, poate, nu-i mai impresionează prea multe dată fiind varietatea de experiențe trăite (croaziere pe meleaguri exotice, circuite și sejururi în Europa, pelerinaje, city break-uri în capitale europene)? Ce ar însemna pentru ei vacanțe speciale?

Am avut o sclipire de moment și mi-am amintit de ofertele de vacanță pe care le-am găsit pe site-ul www.vacantespeciale.ro, atunci când le-am cumpărat un sejur părinților, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de căsătorie.

Le-am propus un sejur în misterioasa Delta Dunării, spațiu unic în Europa prin peisajele-i sălbatice, feerice, în care omul devine unul și același cu natura. Le-am descris o vacanță de neuitat pe pământ bucovinean, ținut unde datinile sunt păstrate cu sfințenie, ţara obcinelor, una dintre cele mai frumoase regiuni din România. I-am trimis cu gândul în legendarul Maramureș, cu zone primitoare pentru toți iubitorii turismului românesc. I-am simțit deschiși, entuziaști, gata să revadă locuri unde și-au petrecut vacanțele în tinerețe sau să descopere locuri pe care n-au avut oportunitatea să le vadă până acum. Le-am oferit idei chiar și pentru evadare de weekend, din care își pot alege circuite cu autocarul în România ori în afară.

Lozul câștigător l-am tras în momentul în care le-am spus unde n-am ajuns decât în treacăt, destinații turistice trecute pe lista de obiective a anului 2016. Stațiunile balneare Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olănești ori Călimănești merită să fie trecute pe lista destinațiilor de vacanță a fiecărui român. Turismul balnear din aceste zone trebuie încurajat, inclusiv în rândul tinerilor. Sunt de părere că familia Ionescu își va asuma rolul de ambasador al acestor stațiuni, așa cum, fără să-mi fi propus, mi l-am asumat și eu din dragoste pentru patria noastră și pentru bogățiile pe care le putem promova natural, spontan, stând de vorbă cu prietenii la o cafea, ori discutând cu necunoscuți pe o bancă în Cișmigiu.

Domnul Ionescu, fiind în pas cu tehnologia, a accesat imediat site-ul VacanteSpeciale.ro, unde am găsit oferte turistice în stațiunile balneare amintite, la cele mai bune prețuri.

De exemplu, în stațiunea Călimănești, zonă cu izvoare miraculoase din județul Vâlcea – în care legenda spune că însuși ctitorul mânăstirii Cozia, domnitorul Mircea cel Bătrân, precum și urmașul său, Matei Basarb, s-au tratat în ape termale – site-ul oferă cazare la hotelurile Cozia și Căciulata pentru o întreagă săptămână.

Sursa Wikipedia

La Băile Olănești, în județul Vâlcea, localitate supranumită și ”Izvoarele de Aur” datorită izvoarelor minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfuroase și clorurate, hipotone și izotone – adevărate ape binefăcătoare, am găsit pe site oferte de cazare la hotelurile Maria și Olănești, la prețuri accesibile.

Sursa Wikipedia

Minunat ar fi și un weekend ori o întreagă săptămână la cele mai cunoscute hoteluri din Băile Felix (Hotel Termal / Perla / President / Internațional), județul Bihor. Stațiunea balneoclimaterică permite tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, precum și efectuarea unui turism de relaxare. Bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, masaje, aerosoli și împachetări cu parafină.

Sursa Wikipedia

Băile Herculane din Caraș-Severin, Banat, oferă acces la aerohelioterapie, băi termale sulfuroase și sărate, în vane și bazine acoperite; buvete pentru cură internă cu ape minerale, instalații de hidrotermoterapie (și saună), electroterapie, chinetoterapie, hidrochinetoterapie, în bazine; inhaloterapie; cură de teren. Totodată, există obiective turistice precum ruinele băilor romane, Peștera Hoților ori Grota cu Aburi, ce pot fi vizitate. Hotelurile Saras Sons și Ferdinand oferă pachete avantajoase turiștilor.

Sursa Wikipedia

Am văzut în ochii celor doi recunoștință pentru conversația noastră și pentru ideile găsite pe site-ul Vacanțe Speciale și m-au asigurat că vara îi va găsi în aceste oaze de sănătate pentru corp și minte.

Înainte de a-mi strânge mâna cu tact, mulțumindu-mi pentru că i-am inspirat, domnul Ionescu mi-a adresat cuvinte de rămas bun: ”Să ne țineți minte ca fiind colecționarii de momente cu care v-ați conversat într-o dimineață înnorată de martie, pe o bancă în Cișmigiu.”

 

*** Am scris experiența trăită pentru Spring SuperBlog 2016 ***

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 9. Ambasador Vacanțe Speciale - […] Colecționează momente unice, nu lucruri […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *