Aproximativ 50.000 de români vor pleca în vacanţă de Rusalii

LOGO paralela 45Din cele 13 zile libere în 2015, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, românii au noroc că Rusaliile să fie sărbătorite anul acesta duminică şi luni (31 mai şi 1 iunie) şi să beneficieze de un weekend prelungit.

Paralela 45 preconizează că numărul celor care vor pleca în vacanţă să crească faţă de anul trecut şi să ajungă la 50 000, romanii alegând majoritar destinaţiile din zona litoralului, dat fiind şi vremea bună care se anunţă.

„De Rusalii, cele mai multe vacante le-am vândut deja pe litoral, atât în România, cât şi în Bulgăria. Romanii vor profita de weekendul prelungit şi de tarifele hoteliere care în această perioadă sunt cu până la 30% mai mici decât în plin sezon, iar în unele unităţi se oferă şi masa de Rusalii gratuită. Mulţi îşi vor lua şi ziua de vineri liberă pentru a uni cu weekendul şi atunci vor prefera să aleagă destinaţii în aproapierea casei, iar între litoralul românesc şi bulgăresc nu e o diferenţă foarte mare nici la distanţă, nici la tarifele”, a declarat Alin Burcea, preşedinte Paralela 45. 

În oferta Paralelă 45 cele mai căutate oferte au fost cele pentru perioada 29.05 – 01.06 a.c. cu 3 nopţi cazare. Preţurile încep de la 102lei/ persoană/ sejur de 3 nopţi cazare în cameră dublă standard pentru litoral România, de la 26€/ persoană/ sejur de 3 nopţi în cameră dublă cu all inclusive pentru litoral Bulgăria şi 290lei/ persoană/ sejur de 3 nopţi în cameră dublă cu mic dejun inclus la munte.

Anul trecut aproximativ 40.000 de români au plecat în vacanţa de Rusalii, cu 30% mai puţini decât în 2013, când sărbătoarea a fost la sfârşitul lunii iunie, când elevii erau deja în vacanţă. Cu toate acestea, deşi şi anul acesta Rusaliile vor fi înaintea examenului de Bacalaureat, vremea se anunţă a fi mult mai călduroasă decât media lunii iunie, iar obiceiurile de consum în ceea ce priveşte vacanţele au început să crească începând cu 2015.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *