Concert Adrian Naidin Band, la Teatrul Odeon

adrian naidin gazeta de stiriAdrian Naidin prezintă sâmbătă, 13 iunie 2015, la Teatrul Odeon, de la ora 19:00, proiectul muzical “Pân’ la Rai”, un proiect de world music ce poate deveni revelația acestui an.

Explorând teme tradiționale într-o fuziune cu adevărat inedită, Adrian Naidin îi are alături pe Eugen Amarandei la contrabas, Gabriel Bălaşa – percuție şi Sorin Zlat – pian. Tradițional și de avangardă, “Pân la Rai” are sorginte clară din filonul tradițional românesc, pe care-l explorează cu geniu, îmbogățindu-i vigoarea originală cu nuanțe și subtilități contemporane. Artiștii dialoghează și interferează, trecând prin propriile experiențe și întâlniri muzicale, pentru a se regăsi în zona modernă, experimentală, specifică jazz-ului actual european.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi.

O revelaţie a ultimilor ani, atât pentru public, cât şi pentru critică, Adrian Naidin a urcat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în spectacolul “Caramitru-Mălaele, câte-n lună şi în stele”, pentru a modera cu geniu duelul în versuri al celor două forţe ale teatrului românesc. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman” (un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf),

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol uriaș și decisiv în formarea lui ca violoncelist și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secția Violoncel și Muzică de Cameră.

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzică de teatru. Din 2001, este membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

Durata concertului: 1h 20 min

Preţul biletelor: 53 lei; 26,50 lei

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *