Concert pascal cu Adrian Naidin la Palatul Suţu

naidinSâmbătă 4 aprilie, de la ora 20:00, Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la o seară muzicală dedicată sărbătorii pascale alături de Adrian Naidin. O seară de poveste, o introducere în lumea tradiţiilor prin intermediul unei abordări moderne ale melodiilor vechi, un moment de linişte sufletească şi contemplare a spiritului românesc la care ne invită artistul Adrian Naidin şi violoncelul său.

Tatăl meu este din Oltenia, deci 50% sunt oltean. Mama mea este din Basarabia, deci 50% sunt moldovean şi 50% sunt ardelean. Deci sunt 150% român”. Muzica lui este o cerere de iertare a omului faţă de Dumnezeu şi faţă de copacul tăiat pentru a fi transformat în instrument muyical„, a declarat artistul într-un interviu.

Intrarea este liberă.

*****
Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţa”, la clasa prof. Gabriela Todor şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secţia Violoncel şi Muzică de Cameră. S-a perfecţionat ulterior cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky.

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 şi 2003 a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti pentru muzică de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului „The Necessary Death of Charlie Countryman” (un proiect al americanului Shia LaBeouf), Adrian Naidin este un muzician complet: compune, interpretează şi reinterpretează muzică de jazz, clasică şi folclor.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *