Conferința națională interdisciplinară Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D), în perioada 8-9 mai 2015

stres anzietate depresieCompania de comunicare medicală Houston NPA organizează, pe 8 și 9 mai 2015, la București, Conferința Națională Interdisciplinară “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocări care necesită o abordare interdisciplinară”.

Organizatorul și partenerii oficiali ai evenimentului (Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu”, Centrul pentru Inovare în Domeniul Medical Inomedica, Platforma http://www.depresiv.ro, Institutul Român de Psihoterapie Integrativă, Asociația de Suicidologie și Liga Română pentru Sănătate Mintală) își propun ca această conferință să faciliteze dezbaterile între specialiștii implicați în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu tulburări de sănătate mintală, crescând astfel nivelul de informare și conștientizare în rândul comunității medicale, dar și să furnizeze informații legate de diagnosticul precoce al celor mai frecvente tulburări de sănătate mintală.

Manifestarea științifică de înaltă ținută presupune o serie de dezbateri și prezentări în plen (vineri 8 mai, între orele 13-20 și sâmbătă 9 mai, între orele 09-14) susținute de lectori de elită din mai multe specialități medicale. Printre lectorii evenimentului se numără Prof. Dr. Mirela Manea (m. pr. psihiatrie), Prof. Dr. Luiza Spiru (m. pr. medicina internă și geriatrie-gerontologie), Conf. Dr. Maria Ladea (m. pr. psihiatrie), Șef Lucr. Dr. Mihail Cristian Pîrlog (sociolog, m. sp. psihiatrie), Dr. Mihai Bran (m. sp. psihiatrie), Dr. Valeria Herdea (m. pr. medicină de familie), Dr. Ileana Brînză (m. pr. medicină de familie), Dr. Elena Brănaru (m. pr. neuropsihiatrie), Dr. Vlad Stroescu (m. sp. psihiatrie), Dr. Ioana Stoleriu (m. sp. psihiatrie), Dr. Iolanda Dumitrescu (m. sp. psihiatrie), Dr. Psih. Mara Adriana Priceputu (psihoterapeut), Psih. Raluca Nica, Psih. Dan Ioanițescu (psih. clinician).

Temele de pe agenda conferinței sunt: depresia la pacientul vârstnic, impactul stresului în contextul îmbătrânirii precoce, abordări moderne pentru screeningul depresiei și al tulburărilor de anxietate, stigma bolilor psihice-element de amplificare a costurilor socio-economice ale tulburării depresive, proceduri de lucru interdiciplinare în abordarea pacienților cu tulburări psihice, suicidul în România, sindromul de burnout la cadrele medicale, noi servicii de sănătate mintală în România, soluții inovative pentru sănătatea copiilor, combaterea stigmei asociate tulburărilor psihice în medicina primară și comunitară, căderea de calciu: un sindrom psiho-socio-cultural românesc, anxietatea și depresia din perspectiva psihiatrului si psihologului, studii de caz.

La eveniment sunt așteptați peste 300 participanți: medici – medicină de familie, psihiatrie, neuropsihiatrie, psihiatrie pediatrică, dar și medici din alte specialități (expertiza medicală a capacității de muncă, reabilitare medicală, geriatrie și gerontologie, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, medicină internă etc), deoarece afecțiunile psihice afectează foarte des pacientul și din punct de vedere somatic, fiind frecvent asociat bolilor cronice, iar medicii specialiști care îi tratează pe acești pacienți trebuie să cunoască implicațiile și complicațiile tulburărilor de sănătate mintală și să colaboreze cu medicul psihiatru; psihologi, psihoterapeuți; farmaciști; asistenți medicali/de farmacie; reprezentanți ai autorităților din domeniul sanitar.

Taxele de participare pentru medici și farmaciști sunt cuprinse între 120 lei și 160 lei, pentru psihologi/psihoterapeuți între 150-190 lei, iar pentru asistenți și rezidenți între 70 și 110 lei. Taxele sunt reduse până la 25 aprilie 2015!

În demersul de organizare a acestei conferințe Houston NPA îi invită alături pe toți cei interesați să comunice și să afle informații de actualitate despre stres, anxietate și depresie, putând astfel influența major traseul pacientului și rata de succes a tratamentului, dar și pe cei care, în calitate de lectori, parteneri și susținători ai manifestării, pot deschide cu această ocazie noi căi de dialog și de informare, astfel încât impactul acestor tulburări de sănătate mintală asupra pacientului și asupra societății să fie cât mai mic.

Contacte:

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *