Galeria de artă Art Yourself aniversează 4 ani de expoziții unice

“An artist’s only concern is to shoot for some kind of perfection, and on his own terms, not anyone else’s.” / J.D. Salinger, Franny and Zooey

gazeta de stiri online art yourselfArt Yourself împlinește patru ani. Timpul este multi-dimensional și în ceea ce privește o galerie de artă din România. Într-o dimensiune, percepută ca și realitatea tangibilă în care ne învârtim în prezent, patru ani înseamnă longevitate și un număr solid de obstacole depășite. Într-o dimensiune paralelă, în care mai trecem din când în când, ne vedem încă la început de drum, modelați până în rădăcina subconștientului de primii patru ani, așa cum se spune că sunt copiii până la acea vârstă. Ne folosim de ambii timpi pentru a crea posibilități pentru artiști și pentru a oferi un context fizic și conceptual privitorului asupra ramurilor diverse ale artei contemporane din România.

Îm 4 ani, Art Yourself a expus peste 60 de artiști în zeci de expoziții personale și conceptuale, proiecte care au reunit sub egida unui maraton 17 artiști timp de un an cu o suită de 187 de lucrări (proiectul 11172014) sau 88 de artiști care vor expune un impresionant număr de 440 de lucrări (proiectul No. 88).

La cea de-a patra aniversare, galeria începe toamna cu trei artiști puternici și, în același timp, foarte diferiți:

Otilia Cadar, împreună cu Liviu Coman, un duet subtil, dar cu forță și expresivitate care ne invită într-o lume imaginară: NAP of the Earth. Ei deschid porțile minții cu un citat al lui Aristotel: „Of things that exist, some exist by nature, some from other causes. By nature the animals and their parts exist, and the plants and the simple bodies (earth, fire, air, water)–for we say that these and the like exist by nature.” (Aristotle’s Physics, Book II translated by R. P. Hardie and R. K. Gaye from The Complete Works Of Aristotle, Jonathan Barnes (ed.), Princeton U. Press, 1984.)

Cel de-al treilea artist este Cornelia Daneț Demetrescu – Către Sine, graficiană, desenatoare, pictoriță si ilustratoare, o senioară a epocii contemporane, formată la școala lui Camil Ressu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Nicolae Dărăscu.

”Desenul după natură e aparatul meu de fotografiat” / Cornelia Daneț Demetrescu

Cornelia aparține generației de artiști contemporani care a făcut trecerea de la modernism la artă contemporană.

În ziua de azi arta a ajuns la forme sofisticate de concept şi savante teorii despre vizual şi artele vizuale. Tot ceea ce iese din această subjugare la moda vremii poate părea desuet sau depăşit. Dar cine poate stabili limitele? Ei bine, eu îmi păstrez privilegiul de a privi lumea cu bucurie. Când văd un lucru estetic frumos, un colţ de natură încărcat de poezie, un portret expresiv, nu mă pot abţine. Doresc să-l aşez pe hârtie. E ca o nevoie imediată a sufletului, a mâinii şi a minţii.”, explică artista.

*****

The Things – proiect urban de Cătălin Oancea

Septembrie, 2015 / THE BENCH

în exclusivitate pentru Art Yourself Gallery

Art Yourself a lansat în 2015 un concept artistic urban creat și realizat de sculptorul Cătălin Oancea.

“The Things” sunt o lume imaginară de forme colorate ce contrastează cu griul și monotonia orașului, ce aduc un nou tip de viață, de locuire, ce parazitează și revitalizează imaginea sterilă a ominiprezentului oraș. Formele derivă din microcosmosul biologic având ca punct de plecare structuri microcelulare redimensionate.

Ele sunt o poartă ce te transpune în altă lume, una a culorilor și a formelor neregulate, a jocului.

Work in progress, lucrările nu vor fi expuse toate deodată, ci vor naște una din cealaltă, vor popula treptat spațiul, la început stinghere, singulare, ca mai apoi să domine, să cucerească.

În luna septembrie, artistul vă prezintă The Bench / 210 x 75 x 140 cm / tehnică mixtă.

Pe tot parcursul anului, lunar, spațiul exterior al galeriei va prinde culoare și o nouă formă de exprimare urbană, prin amplasarea a câte un element sculptural contemporan.

Vă invităm să fiți martorii unei creații care va crește în timp și va transforma spațiul urban într-un loc de contemplare artistică.

*****

art yourself galleryArt Yourself Gallery / Str. Clucerului no. 88 / 021 222 98 77 / office@artyourselfgallery.ro

Gazeta de Știri este partener media al evenimentelor Art Yourself Gallery

 

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *