John Saunders, Fleishman-Hillard: Top 3 tendinţe în comunicare în anul 2015

Autencitiatea experienţelor, comunicarea în ritmul publicului în situaţiile de criză şi calitatea conţinutului sunt principapele tendinţe din industria de comunicare despre care a vorbit echipei 2activePR John Saunders, preşedinte Fleishman-Hillard EMEA.

John Saunders a explicat că autenticitatea experienţelor devine elementul cheie pe care îl caută atât brandurile, cât şi utilizatorii. Interacţiunea utilizatorilor cu un brand prin intermediul aplicaţiilor pe mobil, de exemplu, este extrem de importantă pentru relaţionarea viitoare cu compania care a furnizat experienţa respectivă.

Fenomenul social media este condus în primul rând de evoluţia tehnologică. Astfel, timpul petrecut online creşte odată cu numărul dispozitivelor pe care le utilizează fiecare individ. Conform celor mai recente studii, petrecem aproximativ 8,41 ore în fiecare zi în faţa dispozitivelor multimedia, circa 30% fiind alocat accesării reţelelor sociale. Nu întâmplător, brandurile redirecţionează bugetele către creşterea interacţiunii în social media, dar şi către dezvoltarea conţinutului, sisteme de măsurare sau paid media. Totodată, se dezvoltă şi noi poziţii în agenţiile de comunicare, ce includ competenţe de social media şi de analiză a comportamentului de cumpărare.

În condiţiile în care cei mai mulţi consumatori sunt conectaţi pe durata întregii zile la dispozitivele multimedia, cresc proporţional presiunile de răspuns în cadrul unei situaţii de criză, astfel că trebuie să comunici în acelaşi ritm cu publicul tău. Mai mult decât atât, într-o perioadă în care generaţia Millenials capătă o influenţă tot mai mare, comunicarea de criză trebuie să se adapteze canalelor de comunicare pe care aceştia le utilizează şi strategia de comunicare în acest caz trebuie gândită inclusiv pentru mediile sociale, tratate atât ca oportunităţi, cât şi ca ameninţări.

Conţinutul este, mai mult ca niciodată, rege. Consumatorii aşteaptă o calitate ridicată a conţinutului, dar şi valoare adăugată. Potrivit studiilor, conţinutul publicat de branduri în social media ocupă locul al treilea în topul încrederii pe care o oferă consumatorul, după cel publicat de prieteni şi cunoştinţe şi cel de organizaţiile pe care le apreciază. Consumatorii au nevoie în medie de o expunere de trei ori la un mesaj, înainte de a iniţia o acţiune în legătură cu acesta.

Preşedintele Fleishman-Hillard EMEA, s-a aflat într-o vizită la Bucureşti pentru a marca aniversarea a 15 ani de activitate a companiei afiliate 2activePR. Vizita lui Saunders în regiune vizează întărirea relaţiilor grupului de comunicare Fleishman-Hillard cu agenţiile partenere din Balcani şi analizarea oportunităţilor de dezvoltare pentru aceste pieţe.

Vizita lui John Saunders este un semn de preţuire din partea Fleishman-Hillard, grupul de comunicare la care 2activePR s-a afiliat în anul 2009. S-a dovedit în timp că această afiliere se bazează pe valori comune, de la cele legate de loialitatea faţă de clienţi, până la cele legate de modul în care încurajăm creativitatea şi dezvoltarea colegilor din echipă, urmând exemplul Fleishman-Hillard care a reuşit, vreme de 20 de ani, să rămână în topul preferinţelor ca angajator. Nu întâmplător, în cadrul agenţiei avem această deschidere către un mediu de lucru care să susţină creativitatea şi să faciliteze manifestarea întregului potenţial al membrilor echipei”, declară Corina Bârlădeanu, General Manager 2activePR.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *