Mi-am pus busuioc sub pernă și ce credeți că s-a întâmplat?

Știam că va fi o zi agitată. Clientul a început să mă sune încă de la prima oră a dimineții, iar eu nu eram gata. Cum să-i trimit materialele când eu nici nu puteam să le trec la mine în calculator? Domeniul tehnic nu este punctul meu forte și nici nu îmi puteam imagina o zi mai nepotrivită pentru un stres suplimentar.

Ziua a trecut fără să găsesc o soluție la problema mea. Eram pierdută. Mi-am propus să mai câștig măcar câteva ore, promițându-i clientului că va avea toate materialele cerute a doua zi. Când mai exact? Nici eu nu știam. Tot ce puteam spera era să se întâmple o minune peste noapte. Nu aveam la îndemână decât busuioc și, pentru că am auzit că face minuni în timpul somnului, l-am așezat cu grijă sub pernă cu gândul de a-mi alinia planetele. Universule, ai legătura: ”o oaie, două oi, trei oi, patru oi…

Dintr-o dată s-a întunecat. Camera în care mă aflam a început să se cutremure, eu abia reușeam să mă țin de scaun, încercând să ajung sub birou. Am tresărit când a început să tune și să fulgere din lustră, și-am fugit spre fereastră, cu gândul să sar pe geamul de la parter. Fugeam, fugeam cu o viteză nebănuită, fugeam, însă nu înaintam deloc spre scăparea mea din termopan. Un ceas imens, din care plecau două mâini subțiri, mi-a apărut în fața ochilor, obstrucționându-mi accesul către geam. Ceasul zâmbea răutăcios și-și aranja mustața, mișcând orele fără oprire. ”Tic-tac, tic-tac, timpul nu stă după tine!”, se auzea de undeva, din neant.

Din spatele ceasului au început să apară tot felul de personaje de film, care mai de care mai supererou. Unul, zis și Căpitanul, arunca un scut în direcția calculatorului meu, cu scopul de a-l face pulbere. Altul, o brută verde, îi împărțea calculatorului pumni în timp ce urla fără oprire ”smash, smash!”. Un arcaș trimitea săgeți cu foc înspre monitor, iar o rusoaică se dădea în spectacol cu câteva arte marțiale aplicate direct pe tastatură. Zeul, un blond chipeș, învârtea un ciocan în neștire. Amețise și el, amețisem și eu. Din calculatorul meu zburau componentele în toate părțile, urmate de un nor negru cu aromă de… vanilie. Înghețată de vanilie, mai exact.

O tornadă și-a făcut de cap și m-a ridicat aproape de tavan. Apoi, am simțit cum mă prăbușesc într-un gol al cărui sfârșit nu-l zăream. Mă cuprinsese disperarea, în fața mea se derula un film de groază. Pe neașteptate, un zburător din oțel s-a coborât din văzduh și m-a cuprins cu brațele lui puternice, salvându-mă.

 • Domnișoară, mi-a spus asistenta că-mi stă bine cu o șatenă. Ce spuneți de o plimbare printre nori acum că v-am salvat?

Mă uitam în jurul meu uimită și nu înțelegeam nimic. Omul îmbrăcat într-un costum din oțel părea a fi șeful bandei de supereroi răzbunători pe calculatorul meu. Fie vorba între noi, îmi părea a fi și cel mai inteligent dintre toți. Doar un om strălucit putea să creeze un echipament revoluționar ca al lui.

 • ”Ești specialist în tehnologie de ultimă oră?”, l-am întrebat eu, măsurându-l din cap până-n picioare.
 • ”Specialist? Cred că mă confunzi. Eu sunt cel mai mare inventator în robotică, miliardarul, futuristul. Specialiștii sunt… și ei p-acolo. Eu sunt cum spuneam… genial.”

Cam plin de el, nu-i așa?

 • ”Bine, bine, bravo. Ia zi-mi, genialule, te pricepi să inventezi un dispozitiv de stocare performant? Nu, nu, am greșit. Nu-l vreau performant. Îl vreau ultra performant.”

Nici n-am apucat să-mi închei bine curiozitatea, că a și apăsat un buton din care au ieșit tot felul de holograme pe care le mișca în toate părțile. Nici nu știam la ce să mă uit mai întâi.

 • ”Așadar, tu vrei să faci hard disk-urile convenționale dispărute. Știu că devin depășite, dar tu chiar vrei să nu le mai dai nicio șansă? Vrei performanță, vrei rezistență la șocuri datorată lipsei componentelor mobile și fiabilitate? Să nu-mi spui că vrei și viteză de acces și transfer a fișierelor și aplicațiilor.”
 • ”Da, da, exact asta vreau, să le pot deschide și transfera instantaneu. Sună excelent!”, m-am grăbit eu să-l aprob.
 • ”Mda, nu te pot ajuta.”

Am auzit bine? Nu mă poate ajuta? Tocmai el, marele expert, omul care se laudă că a revoluționat planeta prin invențiile sale? Ce arogant!

 • Le-au inventat alții înaintea mea. Ce-ți dorești tu sunt SSD-urile Hyper X și astăzi este ziua ta norocoasă. Deși nu-mi place să recunosc că există oameni cel puțin la fel de inovatori ca mine, fie. Ține minte: găsești absolut tot ce ai nevoie pe magazinul online Mediadot.

hyper x gazeta de stiri

A văzut că am făcut ochii mari de uimire. Așa simplu să fie?

 • Îmi plac șatenele, altfel nu ți-aș fi oferit informații prețioase. Ți-am spus că am o casă de supererou cu deschidere la ocean, nu-i așa? (a făcut o pauză în care a răspuns la vreo două apeluri, ambele de la domnișoare). Am revenit. Intră aici pentru oferte SSD și găsești modele, capacitate și dimensiuni pentru toate cerințele.

Soluția îmi era la îndemână și habar n-am avut.

 • Fie, fie. Dacă tot mă privești așa insistent, îți mai vând un pont. Eu m-aș uita întâi la ofertele SSD Kingston. Deci, ce spuneai de-o ieșire în aer liber? Avem timp să ajungem până în Statele Unite și să ne și întoarcem până-n 7:00.

7:00?!

7:00?!

7:00?!

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz, Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz, Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz!

Alarma telefonului! Era deja ora 7! M-am trezit, am sărit din pat și am fugit direct spre birou. Ce bine! Calculatorul era acolo și era intact. Mi-am revenit repede din șocul visului și am intrat pe internet pentru a căuta o soluție: îi promisesem clientului că astăzi predau materialele.

Norocul meu este că, în ziua de azi, la orice te-ai gândi, oricât de năstrușnic ar fi, poți avea surpriza să te trezești c-o recomandare online pentru acel ceva. E magie la mijloc, n-aș ști să vă explic.

Ce credeți că mi-a apărut pe ecran? Sigla magazinului online Mediadot despre care mi-a vorbit supereroul în vis.

mediadot bucuresti romania

… Oare n-a fost doar un vis?!

 

*** Am visat acest material pentru Spring SuperBlog 2016 ***

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Trackbacks/Pingbacks

 1. SuperBlog | Proba 12. Un PC la puterea HyperX! - […] Mi-am pus busuioc sub pernă și ce credeți că s-a întâmplat? […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *