Zilnic, în România, sunt diagnosticate cu cancer de col uterin 9 femei

8 din 10 femei au o tulpină HPV la un moment dat în viața lor.

Zilnic, în România, sunt diagnosticate cu cancer de col uterin 9 femei.

6 dintre ele nu supraviețuiesc.

Este dureros ce se întâmplă în sistemul nostru medical, ne întristează fiecare veste primită despre cazuri care nu fac cinste unor medici reputați, unor spitale în care ne-am tratat cu un singur gând: de a fi bine, măcar mai bine. România nu excelează la prevenție. Ajungem în stadii critice ale unor boli grave din cauza lipsei de interes, dar mai ales din cauza educației precare privind prevenția.

Nu, nu trebuie să ajungem la doctor doar în momentul în care ne simțim rău. Trebuie să mergem la medic de câte ori este necesar pentru a ne asigura că suntem bine. Cel puțin un set de analize de sânge complet, efectuat o dată pe an, ne este recomandat tuturor. Femei, bărbați, copii, tineri și bătrâni. Mai mult de atât, un control cardiologic este absolut necesar în cazul celor care au un istoric nefavorabil, sunt în etate sau pur și simplu vor să afle că sunt sănătoși. Știți prea bine că suntem fruntași în ceea ce privește decesul din cauza bolilor cardiovasculare.

Femeile, însă, sunt mai speciale. Pentru că lor le sunt recomandate, în plus, controlul ginecologic și analizele aferente lui. O dată la șase luni ar fi ideal. O dată pe an este recomandat. Cu toate astea, cele mai multe femei neglijează, uită, nu vor sau le este teamă de controlul ginecologic. Mii de cazuri noi de cancer cervical sunt depistate anual în România, conform datelor de la Organizația Mondială a Sănătății. Din păcate, pentru unele dintre ele este mult prea târziu. Altele se tratează și investesc sume impresionante în recuperare. Deși, e mult mai simplu să previi sau să tratezi în fază incipientă. Și mult mai ieftin.

 

synevo hpv farmaciile sensiblu

 

Am aflat de curând de o campanie despre care ar trebui să afle orice femeie din România. Laboratoarele Synevo și farmaciile Sensiblu au o campanie dedicată analizelor specifice pentru depistarea tulpinilor HPV. Știți prea bine că o tulpină de HPV netratată la timp se poate transforma în cancer de col uterin.

Beneficiați în cadrul campaniei de 3 pachete de screening la prețuri avantajoase:

  • Pachetul de Prevenție Complet – le include pe cele două de mai jos (180 lei cu voucher)
  • Test HPV pentru toate tulpinile cu risc înalt (150 lei cu voucher)
  • PAP robotizat în mediul lichid (65 lei cu voucher)

Tot ce trebuie să faceți este să le solicitați în farmaciile Sensiblu (pentru voi, pentru mame, surori, prietene, iubite etc). Plata se face în laboratoarele Synevo care au centre de recoltare specifice testelor Papanicolau, în momentul în care beneficiați de servicii. Nu sunt necesare programările.

Am încredere în laboratoarele Synevo pentru că probele recoltate sunt lucrate pe o platformă complet automatizată și robotizată – sistemul Becton Dickinson. Astfel, riscul ca probele să nu fie interpretate corect scade la minim.

Deși perioada campaniei este valabilă până la 31 decembrie 2016, eu vă sfătuiesc să nu așteptați până atunci. Mergeți acum, mergeți și atunci. Cereți vouchere pentru voi, pentru fiecare femeie dragă. Și asigurați-vă că fiecare dintre voi își face aceste analize.

Aveți grijă de sănătatea voastră!

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *